0

Birleşik Arap Emirlikleri, BlackBerry Messenger ile dedikodu yapanların cezalandırılacağını açıkladı.

Dubai merkezli Gulf News gazetesine konuşan bir polis sözcüsü, halk arasında karışıklık ve huzursuzluğa neden olan ve ülkenin güvenliğini tehlikeye düşürebilecek dedikoduların ciddiye alınacağını ve bu tür mesajları başlatan şahıs ya da grupların aleyhine dava açılacağını ifade etti.

BlackBerry, iPhone ve Nokia`nın bazı modellerini içeren `akıllı telefonlar` ile anında mesajlaşmayı sağlayan cihazların sorumsuzca kullanımı ile ilgili yetkililerin uyarıda bulunduğu hatırlatıldı.

BAE Telekomünikasyon İdare Otoritesi genel müdürü Muhammed El Ganim, ülkedeki iki telekomünikasyon şirketinin de iletişimle ilgili kanun ve kurallar çerçevesinde hizmet vermesi gerektiğini belirtti.

Her iki firmanın da Abu Dabi polisinin endişelerini takip ettiğini ve yürürlükteki kanunlar doğrultusunda politika uygulamak durumunda olduğu ifade edildi. El Ganim, polisin ihtarının sadece BlackBerry değil benzer işleve sahip tüm cihazlar için geçerli olduğunu vurguladı ve kötüye kullanılan herhangi bir telekomünikasyon cihazına da aynı şekilde işlem yapılacağını söyledi. Yetkili, yangın, cinayet ve diğer suçlarla ilgili yanlış bilgi yayma suçuyla Abu Dabi polisinin ilgilendiğini ve bu tür dedikoduların her durumda ciddiye alındığını sözlerine ekledi.


www.rthaber.com | 26.07.2011 17:15

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top