0
Bingöl'ün Büyük Tekören köyünde 9 aylık olan buzağının cinsiyetinin belli olmaması görenleri şaşırtıyor. Buzağı sahibi Mahmut Oğuz, hayvanın cinsiyetini muayene için götürdüğü veterinerin bile çözemediğini anlattı.

Buzağı doğduktan sonra cinsiyetini tespit edemediğini söyleyen Oğuz, "Ben birşey anlamayınca getirdiğim veteriner de ilk defa böyle bir buzağı ile karşılaştığını ve cinsiyetinin belli olmadığını söyledi. Erkek veya dişi olduğuna dair hiçbir belirti yok. İdrarını karın bölgesine yakın bir yerden yapıyor. Bu da bizleri şaşırttı. Veteriner dünyada bunun bir benzerinin olmadığını söyledi. İlk defa böyle bir şey görüyormuş. Allah'ın yarattığı bir varlık. Aklımız almadı bu işi" dedi.

Köyde duyulduktan sonra sürekli insanların gelip buzağıyı kontrol ettiğini de dile getiren Mahmut Oğuz, hayvanın adeta merak konusu olduğunu söyledi. Oğuz, "Bu olayı duyanlar gelip hayvanı inceliyor. Kuyruğunu kaldırıp bakıyorlar. Alttan üstten bakıyorlar ama hiçbir şey anlamıyorlar. Ben yıllardır hayvan besliyorum ama hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm" şeklinde konuştu.

Köylüler bu durumun incelenmesini isteyerek, bu buzağıda hiçbir hayvanda olmayan bir durum olduğunu söyledi. Büyük Tekören köyü sakinleri, yetkililerin bu durumu incelemesini istediklerini belirterek, "Bu buzağı diğer hayvanlar gibi küçük ve büyük tuvalet ihtiyacını yapıyor. Ama cinsiyetinin tespiti için hiçbir belirti yok. Nasıl bir şey biz anlamadık" ifadelerine yer verdi.

Bingöl Tarım İl Müdürü Namet Sevinç ise böyle bir durumun olmasının mümkün olmadığını belirterek, konuyu incelemek üzere ekiplerle birlikte köye gideceğini söyledi.

Star İnternet/
08 Haziran 2009/

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top