0
Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde doğu illerinden gelen geçici tarım işçileri ile ilçedeki işçiler arasında kiraz toplamada anlaşmazlık yüzünden çıkan olaylarda 8 kişi yaralandı


Mihalıççıklı işçileri getiren otobüslerin de tahrip edildiği olaylardan sonra Jandarma Komutanlığı önünde toplanan bir grup, Türk bayrağı açarak, doğulu işçilerin ilçeyi terk etmesini istedi. İlçede geniş güvenlik önlemi alındı.
Mihalıççık ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Ömerköy'deki kiraz toplayan doğu illerinden gelen işçiler ile ilçede oturan işçiler arasında bu sabah olay çıktı. Ömerköy çevresinde kiraz toplayan doğulu işçi, iddiaya göre bu bölgeye başka işçilerin girmesine karşı çıktı.

Mihalıççık ve çevresinden bu sabah saat 07.30'da kiraz bahçelerinde çalışmak için çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu işçileri getiren 4 otobüsün önünü kesen 200 kadar doğulu işçi, "Bundan sonra burada kiraz toplamayacaksınız, geri dönün" dedi. Tartışmanın ardından otobüsler taş yağmuruna tutuldu ve bir anda ortalık karıştı.


8 KİŞİ YARALANDI
Çıkan kavgada bölgede kiraz toplayan Mihalıççıklı işçilerden Osman Çay ile kardeşi Yaşar Çay bıçakla, 6 kişi de taş ve sopalarla yaralandı. Olay yerine gönderilen ambulanslarla Mihalıççık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 8 yaralıdan Osman ve Yaşar Çay kardeşler ilk müdahalenin ardından Eskişehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Olay yerine giden güvenlik güçleri, kavgaya karışan bazı kişileri gözaltına alırken, doğulu işçilerin Ömerköy'deki kiraz bahçelerine sokmadığı Mihalıççıklı işçiler taş yağmuruna tutulan otobüsleriyle ilçeye dönerek yan yana olan Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün önüne geldi.

İLÇE HALKI TEPKİ GÖSTERDİ
Olayı öğrenen ilçe halkı da otobüsleri taşlanıp Ömerköy'e sokulmayan işçilere destek için toplandı. Türk Bayrağı açıp İstiklal Marşı söyleyen kalabalık, doğulu işçilerin ilçeden gönderilmesini istedi.
Kalabalığın giderek artması üzerine Mihalıççık Kaymakamı Zekeriya Göker ve Belediye Başkanı MHP'li Ümit Güven olay yerine geldi. Göker ve Güven, ilçe halkına sakin olmalarını, yasalar çerçevesinde gerekenlerin yapılacağını söyledi ve dağılmalarını istedi.Bu konuşmaların ardından kalabalık dağılırken, durumun gergin olduğu ilçeye takviye güvenlik gücü gönderildi.
Hakan TÜRKTAN- Saadet KEFAL/MİHALIÇÇIK (Eskişehir), (DHA) 


Fahri Dr. Fahrettin diyorki: Bu işçiler gerçetenten işçimi? Oraya ait orada oturan işçileri taşıyan aracın önünü kesip taş atmak üstelikte bu işçilerin çoğunun kadınlar ve çocukların oluşturduğu ortadayken. Dağdan gelip bağdakini kovmaya benziyor. Terör estirmeye gelmişler çalışmaya değil anlaşılan. Kiraz toplayan dışardan gelen işçiler sadece bu sene gelmiyordur her sene geliyordur muhtemelen. Peki ne olduda şimdi böyle oldu? Oranın halkını galyana getiren sebep ne? Ben söylim büyük bir ihtimalle bu işçilerin arasında iş güzar birilerinin çıkıp ileri geri hareket etmesi, içinde bulunduğu topluluğa uymayan davranışlar sergilemesi olamazmı? Anlayan anyadı sanırım. Yoksa durup dururken işçiye ihtiyaç duyulan bir zamansa üstelik böyle bir gerginlik çıkarmak akıllı işi değil. Umarım iki tarafta aklı selim davranır biran önce sakinleşir ortam.

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top