1
Amsterdam için Avrupa'nın eğlence başkent'i diyebiliriz. Cafeler, gece klüpleri, striptiz barları, Red Light District bölgesi, uyuşturcunun yasal olarak kullanıldığı coffee-shop'ları ile benzeri yoktur. Amsterdam'ı biraz daha iyi anlayabilmek için sosyal yapısından biraz bahsedelim; Amsterdam haneler olarak değerlendirildiğinde: % 54 hanede bir bekarın oturduğu, % 20 hanede evli ama çocuksuz bir çiftin oturduğu sadece % 15 hanede evli ve çocuklu ailenin oturduğu bilinmekte. Amsterdam cinsel tercihler açısından da Avrupanın bile ilerisinde bir şehirdir. Halkın % 30-40'ını gay ve lesbienler oluşturmaktadır. İlk gay evliliğinin de burada yasal olduğunu hatırlatalım.
Bu şehiri gezmek için 3 gün yeterli olabilir (daha fazlasına kimsenin itirazı yok tabii ki ama pahalı bir şehir olduğunu hatırlatmakta fayda var..) 

esasında amsterdamda bisiklet çok yaygın ve iyi bir fikir ama ilk defa şehri keşfeden birisi için çok iyi bir fikir gibi gelmiyor...çünkü sık sık durmanız, müze, bina gezmeniz, fotoğraf çekmeniz veya yol sormanız gerekiyor...dolayısyla bisiklet ile gezi çok kesintiye uğruyor...bisikleti her seferinde kilitlemek filan da cabası... ama 3 günden fazla kalacaksanız bu saydığımız işler o zamana kadar biteceği için o zamandan sonra akılcı olabilir... Yine de bisiklet kiralarsanız çok iyi kilitleyin ve sigorta yapan bir şirketden kiralayın çünkü bisiklet hırsızlığı çok yaygın hatta bisikletinizi kilitlediğiniz kısmı hariç geri kalan kısımları dahi alınabilir bisikletinizin yanına geldiğinizde direğe bağlı bir sele yada tekerlek bulabilirsiniz. Bu nedenle dikkatinizi çekeceği gibi bisikletler genelde çok eskidir ve şehir düz olduğu için vitesli bisiklete ihtiyaç duyulmadığından basittir. Bisiklet yollarına yaya iken dikkat edin, hızlı bisiklet kullanıyorlar ve yola çıkılmasından hiç hoşlanmıyorlar. Şehirde 400 km'den fazla bisiklet yolu ve 600.000'nin üzerinde bisiklet var.

Amsterdam'da ilk gecenizi kültür şoku içerisinde geçirmek için rota: "Red Light District"...Bu bölge 350 adet kırmızı ışık ile aydınlatılmış penceresi bulunan evlerle ünlü. Şehrin sex merkezi. Pencerelerde çıplak olmayan genelde iç çamaşırlı kadınlar müşterilerini evin içine çekmeye çalışıyorlar..Ancak entresan olan buradaki pencerelerin tümünün profesyonel olmayışı. Pencereler Amsterdan halkı tarafından günlük para kazanma amaçlı da kiralanabiliyor. (kiralamak için gerekli telefonlar pencerelerde bulunuyor!!) 12 saatlik kira pencerenin yerine göre değişmekle beraber 100-150 euro civarıymış. İçeri girerseniz maliyeti 50 euro..Mavi ışıklı pencerelerise transexuellere ait ona göre :)...Bu anlatılanlara göre çok sakat bir bölge gibi aalgılanabilir ama esasen oldukça emniyetli bir bölge. Emniyet çok sayıda sivil polis ve kameralar ile sağlanıyor. Bazı rehber kitaplar çok geç saatlerde tek geçilmemesini öneriyor o kadar. Önemli bir konu bu bölgede fotoğraf çekmek yasak. Sizi fotoğraf çekerken gören bir çalışan elinizdeki makinayı alıp kanala atmak konusunda terettüt etmeyecektir. Kameralar da bunu takip ediyor. Geceyi bu bölgede geçiriyorsanız ilginç bir müze olan "Sex Museum" (2.5 euro) gezilebilir (erotic museum ile karıştırmayın... erotik museum daha basit fakat daha pahalı yada "Casa Rosso" da sex show izleyebilirsiniz (30-45 euro) Geç oldu artık otelinize gidin.

Amsterdam evleri gibi otelleride dar odalardan oluşur... kanal üzerindeki otellerde kalıyorsanız otelde fare olması otelin kötü olduğu anlamına gelmez fare amsterdam kanal evleri ve otelleri için normal bir olgudur ...o kadar ki; öldürmek yasaktır ...belediyeyi ararsınız onlar gelir alırlar... 

Taksi pahalıdır uzak durun ...taksicilerin çoğu Türk'tür. 

kaynak: sites.blockstar.com/enginersoz/amsterdam.htm











 

Yorum Gönder Blogger

  1. Bu seks müzelerinden biri de Paris'teki Erotizm Müzesi'dir. Sex müzeleri gerçekten çok ilginç yerler. Türkiye'de açılsa ne olur acaba :)

    YanıtlaSil

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top