0
Mübarek ramazan ayının ruhiyetine uymayan bir hal var. Nedir bu gözleri karartan bu kadar acımasızca birbirini öldürmeye çalışmak. Gerçekten hepsi özgürlük içinmi? Çoluk çocuk demeden, yaşlı genç demeden öldürmek, kendi yaşadığı şehri yakıp yıkmak hepsi gerçekten özgürlük içinmi? Neyin özgürlüğü halkınmı? yoksa halkı sokaklara dökenlerin özgür yaşaması birilerine yeni saltanatlar yeni koltuklar içinmi? Madalyonun arka yüzü nedir, herşey bize anlatıldığı gibimi?

Tunus, Cezayir, Libya, Umman, Fas, Mısır, Filistin, Bahreyn, Suriye, Irak, Afganistan Birlirlerini acımısızca döktükleri kan emperyalist çıkarların işine yaramakta.
Eritre, Somali,Nijerya,  Ethopya, Sudan hem açlık kuraklık hem iç savaş
Türkiye, İran terör örgütlerinin hedefinde amaç diğer ülkelerdeki gibi iç savaşa kışkırtmak.  
İran: Azeri, Türkmen ve Kaşkaylar'dan sonra İran'da yaşayan önemli bir Türk grubu da Şahsevenler'dir. Şahsevenler, millî bir boy adı olmaktan ziyade, İran devlet idaresince, siyasî bir terim olarak kullanılmıştır. Aslında, çeşitli Türk boylarının seçkin askerlerinden meydana getirilen ve Türk asıllı hanedanları korumakla görevlendirilen bu insanlara, bilahare, şahlığı müdafaa ettikleri için Şahsevenler adı verilmiştir. Bu grup, zamanla aralarında kaynaşarak bir nevi ayrı bir kabile haline gelmiştir. Oldukça imtiyazlı bir durumları olan Şahsevenler, uzun zaman iyi imkânlar içinde yaşamışlardır. Modern devirlerde de İran ordusuna büyük hizmetleri geçen Şahsevenler'in, bugün önemli bir kısmı Güney Azerbaycan'da yaşamakta olup, sayıları 450-500.000 civarında bulunmaktadır.
        Bu Türk gruplarından başka İran'da yaşamakta olan pek çok küçük Türk boyları bulunmaktadır. Güney Azerbaycan'da yaşayan Hamse Türkleri (250.000), Karapapahlar (40.000), Karadağlılar (150.000), Miskin (9.500), Şatranlu (8.500), Geyimli (6.000), Delikanlu (4.000), Beybağlu (4.000); Tahran'ın doğusunda yaşayan Kengerlüler (60.000), Kirman ve Belücistan bölgelerinde yaşayan Horasani ve Boçağçi Türkleri (95.000); Horasan'da Karayiler (65.000), Nişapur'da Bayetler (150.000), Gürgan eyaletinde yaşayan Timurtaşlar ve Goudanler (165.000), Kazvin ve Hamedan'da yaşayan Türk grupları bulunmaktadır. Kısaca,

Kışkırtmalar'dan örnek: İran'da yaşayan Türklerin nüfusu 30 milyonu geçmiş bulunmaktadır.
27 Ağustos’ta Tebriz’de, Türk futbol antrenörü Mustafa Denizli’nin çalıştırdığı Tahran’ın Persepolis takımı ile Tebriz’in Traktör takımı arasında oynanan futbol maçında Persepolis’in Tahran’dan gelen taraftarlarının Tebriz takımı ve Azerilere hakaret eden sloganlar atması üzerine iki  takımın seyircileri arasında kavga çıkmış ve stadyumda 200.000 dolarlık hasar meydana gelmiştir.
Şii Azerbaycan Türkleri açısından bu kısıtlamalar geçerli değildir. Dini Lider Tebrizli Ayetullah Ali Hamnei ve  Muhalefet lideri Tebrizli Mir Hüseyin Musevi  etnik bakımdan Türk kökenlidir.

İran'da kürt nüfusunda tahminlere dayalı olarak 12milyon civarında olduğu söylenmekte. İranın siyasi muhalefetinide eklersek iran hükümetlerini ve iran devletini sıkıntıya sokacak bir kaos ortamında iç savaş, yağma, cinayetlerler yine emperyalist sömürgeci batının işine yarayacaktır.
İran pjak militanlarına ağır darbeler indiriyor, Türkiyede pkk iranda pjak iranda terör eylemleriyle halkı katleden taşaron öğrütle savaşmakta, iran askerleri güvenlik güçleri yakaladıkları teröristleri idam etmekte. Şuana kadar batılı sömürgeciler arzuladıkları kaos ortamını iranda bulamadılar ancak çalışmaları devam ediyor. Güçlü bir iranı ne batının nede islam aleminde batının kuklası islam ülkeleri nede israil istemekte.

Türkiye : Türkiye ne zaman güçlenmeye başlasa terör artmakta, ne huzur ortamını yakalasa terör artmakta derin devlet, terör öğrütleri dış kaynaklardan aldıkları emirle harekete geçmekte. İzinsiz gösterilerle kendi yaşadıkları yerleri yakıp yıkmakta, işin ilginç tarafı en acayip yönü barış, demokrasi diyenlerin ellerinde molotflar, taşlar, bombalar karşılarına kim çıkarsa çıksın barış adına, demokrasi adına katletletmekte, öldürmekte. Barış ve demokrasi adına belediye otobüsünde yolculuk eden masum hiç bir şeyden haberi olmayan gencecik bır kız bile yakılabilir. Hatta ormanlar yakılır. Sivil insanların gezdiği yerlere bombalar konur kimin öldüğü umurlarında değildir aslında söylenen başkadır, yapılan başka, niyetler bambaşka hepsi barış ve demokrasi adına. Böyle bir zihniyet ne ALLAHın katında nede insanların vicdanında iyi bir yer alır. Çok sayıda askerin, polisin vatandaşın şehit eden terör örgütüyle mücadele devam etmekte.

Kısa kısa bir bakalım

Ummanlılar demokrasi için yürüyor

Umman'ın güneyindeki liman kenti Selale'de, binlerce demokrasi yanlısı cuma namazından sonra gösteri düzenledi. 

Cezayir'de Ali Belhac'ın oğlu öldürüldü!

Cezayir'de İslami Selamet Cephesi'nin (FIS) eski lideri Ali Belhac'ın oğlunun pazartesi günü öldürüldüğü bildirildi. 

Fas'ta halk sosyol adalet için sokakta

Fas'ta sokaklara çıkan binlerce kişi, sosyal adalet ve politik reformlar talep etti. 

Nijerya'da müslümanlarla hristiyanlar çatıştı

Nijerya'nın orta kesimindeki Jos kentinde Müslümanlarla Hristiyanların çatıştığı ve 5 kişinin öldüğü bildirildi. 

Libyalı muhalifler Braga için bastırıyor

Libya'da muhalif güçler, ülkenin doğusunda Bingazi kenti yakınlarında, petrol dolum tesisleri ve rafinerinin bulunduğu stratejik Brega kasabasını ele geçirmek için yoğun bir çaba gösteriyor.

Bahreyn Karıştı, Olağanüstü hal İlan edildi

 Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife'nin ülkede olağanüstü hal ilan ettiği bildirildi. Polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada bir kişinin öldüğü bildirildi.

Netice olarak her halükarda müslümanlar ölmekte.

Yazan ve derleyen: Fahri Dr. Fahrettin


Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top