0


Partneriniz için her şeyi yapmaya göze alır mısınız yoksa soğukkanlı bir aşık mısınız? İşte aşka ve ilişkilere bakış açınıza göre kategorinizi belirlemenize yardımcı olacak bilgiler…


Ludus
Ludus tarzı aşk ve seks meylini bir oyuna benzetebiliriz. Doğum haritasında Ludus tarzı aşk anlayışı bulunan kişi yakın ve özel ilişkilerinde iyi tabiatlı, cana yakın, talihine güvenen ve yaşamdan zevk alan birisidir. Karşı cinsle ilişkilerinde içinde romantizm bulunan serüvenler arayacaktır. Heyecan ve tat kapsayan ilişkileri benimseyecektir. Böyle bir tarzı hayalinizde canlandırmanız için Don Juan’ı düşünün. Çok derinden seven, heyecan duyan ama birden gönlünü başka birine kolayca kaptıran kişiliktir.
Böyle birisi partneri için her şeyi yapmaya hazır olup maceralarla dolu bir hayatı paylaşmayı planlamaktadır. Aşırı bir romantik ve yüksek düzeyde idealist biridir. Ardı ardına sıralanan ve bitmeyecek gibi gözüken romantik ilişkilere yönelecek ve bunlarda, aramakta olduğu prens veya prensesi bulduğuna inanacaktır. Bulacağı eşi idealine uyacak tarzda birisi çıkmayınca, bu durumu kabullenip katlanmak yerine yoluna başkası ile devam etmeyi deneyecektir. Bu insan için devamlı olarak idealini tatmin etmek önemlidir. O asla tek eşle yetinen birisi olmayacaktır.
Bu insan cinsel olarak ateşli ve tutkulu birisidir. Eşi ile beraber olduğu süre boyunca ilişkiye büyük ölçüde yoğun bir enerji katar. Elde edilen sonuç oldukça haz vericidir. Düşünceleri partnerine bazen dağınık ve bağlantısız gibi gelseler bile ilişkide esprili, hazırcevap, eğlenceli ve akıllı birisidir. Düşünce duygularını eşi ile paylaşmaktan zevk duyar. Bu durum ilişkinin kalitesini yükseltir. Bununla beraber özgürlüğünü sınırlayacak vaatlerde bulunmaktan hoşlanmayacaktır. Böyle bir insanın, kendisine bağlılık ve gerek duyma hissi veren veya uyandıran bir eşe ihtiyacı vardır. Ludus olarak tanımlanan aşk stili bir aşk oyunu veya daldan dala konan bir sevgilinin aşkı olarak tanımlanabilir.
Romantizmde oyun oynamaya meyilli bir aşık olarak en kaygısız, baştan çıkartıcı ve tutkulu sevgiliyi temsil eder. Zekâsını, kültürünü ve engin bilgilerini kullanarak etkin olabilen bir flört uzmanıdır. Çevresinde bulunan ve tanıdığı insanlarla özgürce flört etmek isteyecektir. Zihnini hep aynı eş ile meşgul etmek yerine bağlı olduğu insanın onun için vazgeçilmez olduğunu kabul ederek diğer insanların da var olduğunu düşünecektir. Böylece, başka ilişkilere kayabilecektir. Böyle bir insan kendine uygun olanı bulana kadar bazen kazanıp bazen kaybederek aşk oyununun kurallarını öğrenecektir.

Pragma
Pragma tarzı aşk ve seks yönelimi mantıklı bir aşk düzeyi gösterir. Bu doğada olan kişinin ilişkilerinde en azından başlangıç safhalarında tedbirli, soğukkanlı ve çekingen bir durum göze çarpar. Karşı cinse olan ilgisini mesafeli olarak ortaya koyar. Zaman geçip karşılıklı sevgi geliştikçe aradaki mesafe bir dereceye kadar azalır ama tamamen ortadan kalkacağını söyleyemeyiz!
Bu insanın yakın ve özel ilişkilerinde bile duyguları heyecan uyandıran ihtiyaçları konusunda nadiren konuşacak ve zaman zaman kendisi bile bundan habersizmiş gibi davranacaktır. Bu tarzdaki insan partnerine karşı olan hislerini saklı tutacak ve açıklamaktan kaçınacaktır. Bu davranış romantik ilişkilerde başlı başına bir sorun olabilir. İlişkide kaygılandığı ve önem verdiği ilk önemli nokta sosyal mevkidir. Bu nedenle derin ve tutkulu bir aşk yerine kendi sosyal mevkisine destek olacak ve bir oranda katkı sağlayacak eş arayacaktır. Maddi durumu iyi olan, entelektüel veya işinde ün yapmış, başarılı ve iyi bir aileden gelen bir aday bu insanı çekecektir.
Böyle olan bir insan ilişkilerinde doğasından gelen bir tutuculuk gösteren geleneksel aile yapısını tercih edecektir. Kendisine uygun bulduğu ilişkisini evlilikle yasallaştırmayı isteyecektir. Çocuklarla bezenmiş ve sağlam temellere oturmuş bir aile yapısının en temel kurum olduğunu düşünecektir.
Böyle olan birinin aşk ve seks stili Pragma adı verilen mantıksal sevgi tarzıdır. Bu tarz tüm stiller içinde en fazla realist olanıdır. Zira bu insan aşkı yaşamakla elde edeceği deneyimlerden fazla ilişkinin katkısını düşünecek ve bunu amaç olarak görecektir.
Bu insan âşık olunca duygusal, sadık ve hırslı biridir. Ne istediğini tam olarak bilerek geçimli ve uygun bir eş olacaktır. Çevresinde, tanıdık birisi ile ilişkiye başlarken eğitimine ve aile geçmişine göre bir seçim yapacaktır. Böyle olan birisi eşinin yükselen mevkisinden ve sağladığı saygınlıktan büyük zevk alacaktır.

orkidemce.com



Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top