0


PKK 200 kişilik grupla saldırdı
Hakkari'de 24 askerimizi şehit eden teröristlerin hain saldırıyı 200 kişilik bir grupla gerçekleştirdiği öğrenildi
Terör örgütü PKK, Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kekliktepe bölgesinde bulunan askeri birliğe saldırdı. PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 24 asker şehit oldu, 18 asker de yaralandı. Saldırıların 200 kişilik bir PKK'lı grup tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

ÇATIŞMA ARALIKSIZ 30 DAKİKA SÜRDÜ
PKK'lı terörist grubu saat 01.00 sıralarında Çukurca'da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına tuttu. Teröristlere polis ve askerler de anında karşılık verdi.

Ağır silahların kullanıldığı ilçe merkezindeki çatışma 30 dakikayı aşkın süredir aralıksız devam etti.

Gece saatlerinde başlayan saldırılarda 24 asker şehit oldu, 18 asker de yaralandı.

İlçenin her kesiminden duyulan yoğun silah sesleri halk arasında büyük endişeye neden oldu.

Bu arada, Hakkari'deki polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam tecizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca'daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklenmeleri istendi.


"EŞ ZAMANLI SALDIRI DÜZENLENDİ"
Hakkari Valisi Muammer Türker, saldırının eş zamanlı gerçekleştiğini söyledi.

Saldırının polis ve askeri noktalara aynı anda yapıldığını belirten Vali Türker, güvenlik güçlerinin de anında karşılık verdiğini, çatışmanın sürdüğünü bildirdi.

"200 PKK'LI SALDIRDI"
Saldırının detayları da yavaş yavaş netleşiyor.

PKK'lı teröristlerin önce Çukurca ilçe merkezindeki polis ve askeri alanlara, ardından da sınırın sıfır noktasında bulunan askeri birlik ve karakollara saldırı düzenlediği belirtildi. İlçe merkezi ile karakollara yapılan saldırının 200 kişilik bir PKK'lı grup tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.
ensonhaber.com







Eşzamanlı saldırı düzenleyen terör örgütü PKK'nın Çukurca'daki Emniyet Müdürlüğü'ne sabah kadar saldırdığı ve lojmanlara roketli saldırı düzelendiği bildirildi. Polis Özel Harekat timleri sabaha kadar süren PKK saldırılarını önlediği ve sızma girişimlerini başarıyla engelleyip püskürttüğü ifade edildi. Saldırılarda bazı lojmanlara roketlerin isabet ortaya çıktı...

PKK'lı terörist grubu dün gece saat 01.00 sıralarında Çukurca'da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına aldı. Gerçekleştirilen saldırıların bilançosu sabah saatlerinde ortaya çıkmaya başladı.

Gece saatlerinde başlayan saldırılarda polis ya da asker olduğu belirtilmeksizin 24 güvenlik görevlisinin şehit olduğu ifade edilirken, 18 kişinin de yaralı olduğu aktarıldı.

Bu arada, Hakkâri'de polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam teçhizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca'daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklemeleri istendi.

Hakkâri Valisi Muammer Türker, saldırının eş zamanlı gerçekleştirildiğini söyledi. Saldırının polis ve askeri güvenlik noktalarına aynı anda yapıldığını açıkladı.

İŞTE SALDIRI YAPILAN BİRLİKLER:

Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı
  
Çukurca Asayiş Bölük Komutanlığı
  
Çukurca Asayiş Tepe Üs Bölgesi
  
Çukurca Sivri Tepe Üs Bölgesi
  
TOKİ Polis Lojmanları
  
Gazitepe Jandarma Sınır Komutanlığı
  
Çukurca-Keklikkaya sınır noktası
  
Diyarbakır-Lice'deki 2'nci Motorize Piyade Tugayı'ndan bölgeye lojistik amaçlı giden birlik

SAVAŞ UÇAKLARI HEDEFLERİ VURUYOR

Saldırı sonrasında askerler karadan ve havadan harekata başladı. Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları Kuzey Irak'taki hedefleri vuruyor. Uçaklar ağırlıklı olarak ZAP bölgesindeki PKK kamplarını vuruyor. Terör örgütü PKK'nın ana karargahının bulunduğu yer ZAP olması nedeniyle hava harekatı ağırlıklı olarak burada yapılıyor.

UÇAR BİRLİKLER K. IRAK'A İNDİRİLİYOR

Karadan da Hakkari dağ komando birlikleri Kuzey Irak'ta sınırlı kara harekatı gerçekleştiriyor.  Uçar birlikler helikopterlerle stratejik noktalara indiriliyor. Sınır ötesine geçirilen asker sayısının 600'ü buldğu belirtiliyor. Türk askerlerinin sınırdan 3-4 km içeri girdiği ifade ediliyor.

ANKARA'DA ACİL ZİRVE

Saldırı sonrası Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan şu sıralarda Başbakanlık'ta acil bir toplantı yapıyor. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bölgeye gidecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da MYK üyeleriyle olağanüstü toplantı yaptı.



DIŞ GEZİLER İPTAL EDİLDİ

Saldırı sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan gezisi iptal edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dış gezilerini iptal etti.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi merkezindeki güvenlik birimleriyle sınırdaki askeri birliğe PKK'lı teröristler ağır silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 24 asker şehit oldu, 18  asker yaralandı.

Saldırıyı 200 kişilik PKK’lı grubu gece yarısı başlattı. İlçe merkezindeki polis ve jandarma binalarıyla güvenlik noktalarına ağır silahlarla saldıran teröristler, dikkatleri buraya çektikti. Hemen ardından ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta Işık Bölgesi’nde, Çukurca 21’inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı’na bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kekliktepe Karakolu’na teröristler ağır silahlarla saldırdı.

ÇATIŞMA SABAHA KADAR SÜRDÜ

Güvenlik güçleri teröristlerin saldırısına anında karşılık verirken çatışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Çukurca ilçe merkeziyle sınırın sıfır noktasındaki çatışma bölgesine takviye polis ve asker sevk edildi. Sınırda karakola saldıran teröristlerle çatışan askerlere destek için bölgeye kobra helikopterler sevk edildi.

Çatışmalarda yaralanan büyük çoğunluğu asker 18 güvenlik görevlisi de helikopterle başta Hakkari Asker Hastanesi olmak üzere bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

ÇUKURCA’YA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA  

Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardandan Çukurca ilçe merkezine giriş ve çıkışlar da kontrol altına alındı.

BÜYÜK OPERASYON

Bu arada en çok kayıpların olduğu Işıklı bölgesinde bulunan Kekliktepe ile yine sınırın sıfır noktasında bulunan Kazan vadisi ve Sabır Dağı bölgelerinde de yoğun operasyon başlatıldı. Kobra helikopterlerin havadan destek sağladığı operasyon özel birlikler tarafından yürütüyor. cihan


ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

-Üsteğmen Murat Bek (Yozgat)
-Astsubay Başç. İbrahim Geçer (Konya)
-Er Eyüp Çolakoğlu (İstanbul)
-Uzm.ç Mustafa Aslan (Çorum)
-Çvş. Birol Elmas (Sakarya)
-Er Mehmet Çetin (Aydın)
-Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli)
-Uzm.ç Halil Özdoğru (Sinop)
-Er Süleyman Kartal (Isparta)
-Er Fevzi Kazak (Gaziantep)
-Er Mehmet Ağgedik'in (Elazığ)
-Er Mesut Cengiz (Hatay)
-Çvş. İdris Çam (Kahramanmaraş)
-Çvş. Fikret Özer (Samsun)
-Er Soner Ateşsaçan (Artvin)
-Çvş. Koray Özel (Adana)
-Er Yunus Yılmaz (Ankara)
-Uzm.ç. Reşit Ercan (Elazığ)
-Hüseyin Gürdal (Kocaeli)
-Onb. Mesut Kazancı (Erzurum)
-Er Ahmet Tuncel (Bitlis)
-Er Ramazan Akın (Ağrı)
-Piyade Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli)
-Piyade Er Mehmet Ağgedik (Elazığ)



Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top