0
Yakın gelecekte erkek nesli tükenecek.

MOSKOVA - Rus genetik uzmanları, erkek geninin yok olmaya yüz tuttuğunu öne sürüyor. Bilim adamlarına göre gerekli önlemler alınmazsa, yakın gelecekte erkek nesli tükenecek.

Bilim adamları erkek genlerinin yavaş yavaş solmaya başladığını ve özellikle Rusya'nın bundan çok etkileneceğini iddia etti. Kadınların sayıca fazla olacağı konusunda uyaran bilim adamları, erkeklerin sperminde son zamanlarda iki kafalı yada üç kuyruklu gibi anormal mutasyon durumların artık sıradan ve sık karşılaşan hale geldiğini kaydediyor.
Yirmi yıl önceki normlarla bugünün normları arasında büyük farkın oluştuğunu kaydeden Reproduksyon ve Genetik Merkezi Müdürü MargaritaAnşina, "Daha önce yapığımız hesaplamalarda bir mililitreye 200 milyon spermin olması normal sayılıyordu, şu anda ise 15 milyon normal sayılıyor" diye konuştu.
Rusya'da erkek spermi üzerinde yapılan araştırmalara bakıldığında yüzde 50'den fazlasının dünya standartlarını belirleyen Dünya Sağlık Örgütü'nün kriterlerinden düşük olduğu ortaya çıktı. Bu konu üzerine çalışan Başkortostan Devlet Tıp Üniversitesi'nde görevli Prof. Şamil Galimov göre nüfusun büyük çoğunluğunu kadınların oluşmasında önemli faktörün kirli çevre, terör saldırıları ve savaş ..Galimov "Aslında bu durum erkek kromozomunun dış etkilere karşı savunmasız olduğu bilgisini doğruluyor" diyor.
Resmi rakamlara göre 2010 sayım sonuçları Rusya'da kadın-erkek farkı 2002 sayımına göre daha da açıldığını gösterdi. 2002 yılında kadın sayısı 9 milyon 956 daha fazla iken, 2010 yılında bu sayı 10 milyon 515 kadar yükseldi. Şu anki oran yüzde 46,3 karşı yüzde 53.7
2010 sayımına göre ülkede 66 milyon 205 bin erkek ve 76 milyon 700 bin kadın yaşıyor. Aradaki farkın erkeklerin erken ölümlerinin artmasından kaynaklandığı ifade edildi. Rusya'da erkeklerin ortalama yaşam süresinin 60 yıl olduğu kaydedilirken, kadınların ise ortalama yaşama süresi 72 yıl.
Prof. Galimov Rusya'da gereken ulusal sağlık programının olmadığından diğer Avrupa ülkelerine nazaran Rus erkeklerin 20 kat daha fazla öldüğünü belirtiyor. Galimov, "Özellikle 1990lı yıllarda yaşanan değişimler, alkol ve sigara bu olumsuz istatistiği tetikledi" diyor.
milligazete.com.tr

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top