0

Arkeologların kazı yaptığı alanda bulunan 600-700 yıllık mezarlardan çıkarılanlar herkesi dehşete düşürdü, çünkü...

 

BBCTÜRKÇE
Peru daki Sillustani kazı alanında 600-700 yıl önce kurban edildiği tahmin edilen 44 bebek ve çocuğun kemikleri bulundu.
Bebek ve çocukların yaşlarının yeni doğmuştan 3 yaşa kadar değiştiği belirtildi. Bebek ve çocukların, taş mezar kuleler çevresine yerleştirilmiş sepetlere ikişer halde konulmuş olduğu görüldü.
Bebek ve çocukların kalıntılarının Sillustani'deki Chullpa Lagarto adıyla bilinen 10 metre yüksekliğindeki yuvarlak taş kulenin yakınında ortaya çıkarıldığı; bölgede 200 dolayında ceset kalıntısı bulunduğu kaydedildi.
Arkeologlar, bulunan mezarların Kolla uygarlığına ait olduğuna inanıyor. Kollalar, 1200-1450 yılları arasında, Peru'nun güneyindeki Puno bölgesini yönetiyorlardı.
Arkeolog Eduardo Arisaca, bebek ve çocukların göğüslerine birer volkan taşı konulmuş olduğunu ve etraflarına çeşitli hayvanlar, yiyecek, tabak çanak, sürahi gibi adaklar yerleştirildiğini anlattı.
Araştırmacılara göre, mezarlarda bulunan ve savaş resimleri içeren çömlekler, söz konusu çocukların Kolla uygarlığı ve rakip bir uygarlık arasındaki savaş sırasında kurban edildiklerini düşündürüyor.
Milliyet

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top