0

Özgüven kelimesi son yıllarda sıkça duyuluyor. Kişinin kendine olan saygısını ve güvenini anlatmak için bu kelime kullanılıyor. Sosyal yaşamın gerektirdiklerinden birisidir “özgüven“. Özgüven sahibi olmayanların mutlu bir hayat sürmeleri pek mümkün değildir. Yeni birisiyle tanışırken,bir işe girişirken, sohbet ederken veya insanlarla hoş vakit geçirirken özgüven devreye giriyor.
Özgüveni eksik kişileri 5 adımda özgüven sahibi olmalarını sağlmak adına bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedik. Okuyun ve adımları uygulayın..
1. gün: Özgüven kendini sevmektir
Özellikle kadınlar yapıları gereği eleştiriye, kıyaslamaya oldukça eğilimlidirler. Burada eleştirdiğimiz kendimiz, kıyasladığımız ise yine başkalarıyla kendimizdir. Eğer kendinizi ‘yeteri kadar’ zeki, ‘yeteri kadar’ güzel, ‘yeteri kadar’ zayıf, vs bulmuyorsanız kendinizi sürekli eleştiriyorsunuzdur. Bu şekilde yaptığınız tek şey kendi özgüveninizin gelişimine zarar vermektir. Bu nedenle ilk adımımız kendimizi tanımak ve sevmek adına olacak. İlk gün; kendinizle ilgili sevdiğiniz 10 özelliğinizi bir kağıda yazın ve sesli bir şekilde okuyun.
2. gün: İyi görün, iyi hisset
Giydiğiniz kıyafetler, yaptığınız cilt bakımı ve makyajın, özgüveninizi ciddi oranda etkileyeceğini biliyor muydunuz? Özellikle aceleyle gideceğimiz bir yer olduğunda veya kendimizi kötü hissettiğimizde üzerimize başımıza özen göstermeyiz ya; işte bundan hemen vazgeçmeliyiz! Bunun için size ikinci gün önerimiz; dolabınıza bir gece ayırmanız ve ayıklamaya başlamanız. Eski püskü kazaklarınızı, artık üzerinize olmayan pantolonlarınızı, yırtılmış tişörtlerinizi acımayın, atın! Böylece -mecbur- özenli giyinmiş olacaksınız. Aynı zamanda güzel ayakkabılarınızdan makyaj malzemelerinize kadar güzelliğinize güzellik katacak her şeyi artık göz önünde bulundurun.
3. gün: Hedeflerinizi not edin
Bazen “yapacağım” veya “yapabilirim”ler başarıyla sonuçlanmayabilir. Kendinize bir hedef koyduğunuzda mutlaka baskıcı bir etken de bulun yanında… İşte hedeflerinizi not etmek burada tahmin edebileceğinizden fazla bir motivasyon yaratıyor. Bu hedefinizi başardığınızda onu kağıt üzerinde görmek bile çok daha değerli kılıyor. O zaman bugün üçüncü gün; kağıdı kalemi alın ve bu haftanın sonuna kadar başarmayı hedeflediğiniz konuları yazın.
4. gün: Risk alın
Ortada bir karışıklık veya sorun olduğunda bir anda evinize kapanıp her şeyden kaçmak mı istiyorsunuz? O zaman siz risk alamıyorsunuz ve bu durum da özgüven eksikliğinin başlıca nedenlerinden biri… Rutinleşmiş bazı alışkanlıklarımız aslında özgüvenimizi yitirmemize neden olabiliyor. Bu nedenle biraz cesaretlenip bilinmeyene, alışık olunmaya yönelmek; risk almak, tahmin edebileceğinizden daha fazla özgüven kazandırır insana. O yüzden dördüncü gününüzde; daha önce hiç yapmadığınız, hatta yapmaya korktuğunuz bir şeyi yapın! Risk alın!
5. gün: Olmuyorsa
Beşinci güne geldiniz ve hala kendinizde istediğiniz özgüveni bulamıyorsanız; bırakın kendiniz olun. Unutmayın; bazen sizi rahatsız eden korkularınızı yenmenin en iyi yolu, onlarla yüzleşmek, durumu kabullenmektir.

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top