0
İnternette gezerken güzel bir siteye rastladım yok yok maşallah, özellikle portable programlar ilgimi çekti. Nedeni ise kurulum gerektirmiyor açıyorsun kullanıyorsun. Sizlere seçtiğim işinize yarayacak bazı programları sunuyorum. Fakat önce portable nedir ne işe yarar bilmenizde fayda var.



Portable Program Nedir ?

Bilgisayarımıza bir setup dosyası kullanarak kurduğumuz programların,bu kurulum dosyalarına ihtiyaç duymaksızın flash bellek vb. aletler ile taşınabilir hale getirilmiş versiyonlarıdır.Tıkla çalıştır tıkla kapat mantığıyla bilgisayar hayatımızı kolaylaştırmaktadır


Avantajları Nelerdir ?
 Evde ya da işyerinde sürekli kullandığınız programları her oturduğunuz bilgisayara kurmadan çalışmalarınızı yapabilirsiniz.

Bilgisayarınızda setup dosyalarının gereksiz yer kaplamasını önleyebilirsiniz.
(çünkü elimizde kurulum gerektirmeyen versiyonu mevcut)

Bilgisayarınız hız açısından yeterince tatmin edici değil ve siz programların onu kastığını düşünüyorsunuz.

Bunun için portable programlar tam size göre. İşinize lazım olduğu zaman sadece çift tık ile karşınızda.

Portable bir programi pc ye yuklemeden (install etmeden) çalışmasıdır. Bilgisayara kurulmadığı içinde hard diskinizde uzantılarıyla içeriğiyle yer kaplamaz. Masa üstünüze kısayol atmaz kalabalık yapmaz.

Geldik sizin için seçtiklerime

Sandboxie 3.69 Beta 2

Sandboxie, Windows sisteminize kurduğunuz ya da denediğiniz programların iz bırakmadan silinmesi için üretilmiş bir yazılımdır. Program belirlediğiniz bir klasörü sanal registry ve sanal disk olarak kullanır. Bundan böyle sisteminize kurduğunuz ya da denediğiniz programlar sistemce okunur ama yazılamaz. Yazdığını sansa bile bunu sanal diske yazar. Bu sanal diskin kontrolü sizin elinizde olacağından istediğiniz gibi temizleyebilirsiniz. Böylece hem zarar veremez hem de kontrol sizin elinizde olur.

Kurmak istediğiniz programları SandBoxie ile yarattığınız sanal diske kurmanız, bilgisayarınızın yavaşlamasını önlemek için kullanabileceğiniz oldukça etkili bir yöntemdir. Sanal diske kurduğunuz programları kaldırdığınız zaman sisteminizde iz bırakmadan kaldırılacaklardır. Bu sayede sisteminizde herhangi bir yavaşlama olmayacak ve bilgisayarınızı ilk günkü performansında kullanabileceksiniz. Sandboxie'nin sizin için yarattığı sanal alan zararlı yazılımların bilgisayarınıza ulaşmasını da engeller. Bu alandaki dosya ve mailleriniz güven içinde olacaklar.

Sürekli program deneyen kullanıcılar için çok yararlı olan SandBoxie ile bilgisayarınızı optimize etmeye ihtiyaç duymayacaksınız. Zararlı her türlü yazılımdan sisteminizi uzak tutacak yazılım size pratiklik kazandıracak.

İndirmek için tıkla



Homedale 1.29


Homedale adlı ücretsiz ve kurulum gerektirmeyen uygulama ile kablosuz ağ bağlantılarına ait sinyal güçlerini takip edebilirsiniz.

Homedale kullanıcıların çeşitli WLAN Erişim Noktası sinyal gücünü başka bir deyişle çevrelerindeki kablosuz modemlerin sinyal gücünü izlemesini sağlayan ücretsiz ve kullanışlı bir uygulamadır.

Kullanıcılar Homedale ile çevrelerindeki tüm erişim noktalarıyla ilgili:

Sinyal gücü
Şifreleme (WEP/WPA/WPA2)
Hız
Kanal
Diğer ayarlar
bilgilerine ulaşabilirler.

Ayrıca gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra belli bir zaman sonra grafiksel olarak tüm kablosuz ağ bağlantılarının sinyal güçlerini karşılaştırabilirsiniz.

Boyut : 1.06 MB
Rar Pass : wolfman.tr
Exe Tipi : Katılımsız
Platform : Xp / Vista / 7


İndirmek için tıkla




ComboFix (15-03-2012) [x86-x64]

Bir malware temizleme yazılımı olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazılan CD’lerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı autorun dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan siliyor. Bu program hakkında bir kaç söz yazmayı hak ediyor. Bilgisayarıma bulaşan virüsü n eyaptıysam silememiştim, bir arkadaşım tavsiye etti kullandım, günlerce başımı ağrıtan virüsten kurtuldum. O günden beri bende yeri başka.



Skype 5.7.0.137 TR (Portable)


Skype, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir kişiyi Skype üzerinden ücretsiz aramanıza imkan tanıyan küçük bir yazılımdır. Ve görüşmeler ücretsiz olmasına rağmen, gerçekten mükmmel kalitede. Eğer siz ve arkadaşlarınız, aileniz ya da iş bağlantılarınız web kamerası kullanıyorsa, ücretsiz görüntülü görüşme de yapabilirsiniz. Hatta sabit hatları ve cep telefonlarını dakikası gerçekten ucuz ücretlerle arayabilirsiniz.







Winamp Pro 5.623 Build 3199 + MMD3 Skin [x64-x86] Türkçe Portable


Dünyanın en çok tercih edilen medya oynatıcısı Winamp yeni bir görünüm ve alıştığımızdan farklı bir tarz ile geliştirilmiş olsa da hala en çok kullandığımız müzik aracımız. Güncellemelerle mobil cihazlara uyum sağlayan Winamp, iTunes desteği yanında AndroidTM ile kablosuz senkronizasyon imkanı sunuyor.
Güvenlik açıklarının ele alınarak daha çok sağlamlaştırılan programda yeniden dizayn edilmiş "Bento" teması programa eklenmiş, iPod ve benzeri taşınabilir müzik aygıtlarına sağlanan destek arttırılmış ve cihazlar için senkronizasyon desteği geliştirilmiş durumda.

İndirmek için tıkla





Foxit Reader 5.1.3.1201 Türkçe Portable


Foxit Reader, PDF dosyalarını okuyabilen ve üzerinde düzenlemeler yaparak yazdırabilmenizi sağlayan pratik ve bedava bir PDF programıdır.

Hem pratik hem de PDF açma konusunda en çok tanınan ve bilinen program olan Adobe Reader'a göre çok daha az yer kaplaması programın tavsiye edilmesinin nedenlerden biri. Ayrıca hızlı işlem yapabilmesi de programı güçlü bir alternatif olarak elektronik doküman dünyasında yer almasını sağlıyor.






İndirmek için tıkla







Picture Cutout Guide 2.7.0 || Portable

Picture Cutout Guide ile Kendinizi istediğiniz arka plana kolay bir şekilde koymak ve photoshop’un karışık işlemleriyle uğraşmadan fotomontaj uygulamak istiyorsanız bu programı denemelisiniz.

indireceğiniz dosyanın şifresi Parola=> byirfan

Wise Folder Hider 1.18 (Portable)


Wise Folder Hider ile dosyalarınızı ve klasörlerinizi ücretsiz bir şekilde gizleyerek başkalarının özel verilerinize ulaşmasını engelleyebilirsiniz.










Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top