0

Arjantin'de paleontologlar geçenlerde kayıtlarında büyük dinozora ait fosil keşfetti söylüyorlar. Ömrü boyunca, titanosaur yeni türler 65-ayak-uzun boylu durdu sanılan, daha 130-ayak-uzun, ve 77 ton (155.000 pound) ağırlığında.

"Önceden bilinen dev hayvanların herhangi aşmak bu kemikler, büyüklüğü göz önüne alındığında, yeni dinozor yeryüzünde yürüdü bilinen en büyük hayvan olan," araştırmacılar Dr Jose Luis Carballido ve Dr Diego Pol BBC söyledi .

Onun muazzam uzunluğu genelinde yayılan uzun bir boyun ve kuyruk nispeten küçük bir kafatasına sahip. Koymak bağlamında yeni keşfedilen titanosaur muazzam boyutu , bir T-Rex yaklaşık 7 ton ağırlığındaydı.

Fosiller edildi ilk 2011 yılında yerel bir çiftlik çalışanı tarafından farkedildi ve tam Carballido ve Pol liderliğindeki Paleontoloji Egidio FERUGLIO Müzesi'ne gelen bir ekip tarafından kazılmıştır. Yedi farklı titanosaurs alınan fosiller, varlık olarak tarif edildi "olağanüstü durumda."

"Onun boynuna kadar Ayakta, yaklaşık 20m yüksek - yedi katlı binaya eşittir." Carballido dedi.

Onun ezici boyutuna rağmen, dev titanosaur dinozorların büyük sauropod grubuna ait, yaklaşık 100 milyon yıl önce Kretase Dönemi ormanları ile dolaşım, bir otobur olduğu düşünülmektedir.

"Bu gerçek bir paleontolojik hazinedir," Carbailido bir açıklamada.

Carballido ve Pol yeni keşfedilen türler için bir isim seçerek dedi, araştırmacılar fosillerin tarihi boyutunu değil, aynı zamanda ilk kalıntıları üzerine tökezledi tarım toplumu hem onurlandırmak istiyorum.

"Bu bölge ve keşif hakkında bizi uyardı çiftlik sahipleri hem de ihtişamı ve onuruna açıklayan adında olacak," dediler.

Bu ikinci büyük titanosaur 2014 yılında bulmak oldu. Ocak ayında, Pennsylvania bilim adamlarından oluşan bir ekip Çin'de bir kazı sırasında Yongjinglong datangi ait fosiller ortaya çıkardı.

Carbaillido ve Pol 150 fosiller etobur dahil olmak üzere diğer türler, yakın bulundu söylüyorlar. Onlar alışılmadık yerleştirme dinozorlar olasılığı nedeniyle dehidratasyon veya çamura saplanarak sonra da, bir taslak öldü demektir söylüyorlar.

"Bu iki yarı kamyon, birbiri ardına, ve birlikte ağırlığı fazla 14 Afrikalı fillerin eşdeğer gibi," Carballido dedi. "Böyle boyutları bu hayvanların büyümüş olabilir için ölçüde odak koydu. Gerçek bir paleontolojik bir hazine," diye ekledi.

Twitter'da Eric Pfeiffer (Follow @ ericpfeiffer )
kaynak: http://news.yahoo.com


İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top