2

 İranlı genç bilim adamlarının tasarımını ve yapımını gerçekleştirdiği “Havin-2″ adlı güneş enerjisi ile çalışan araba, dünya medyasında geniş yankı buldu.



Amerika’da düzenlenen dünya yarışına katılan İranlı genç bilim adamlarının tasarımını ve yapımını gerçekleştirdiği “Havin-2″ adlı güneş enerjisi ile çalışan araba, dünya medyasında geniş yankı buldu.

İran’ın Kazvin İslami Serbest Üniversite öğrencilerinin projesi olan Havin-2 yaklaşık 220 kilo ağırlığında, 4.5 metre boyunda, 1.8 metre eninde ve 1.1 yüksekliğinde tasarlandığı belirtildi.

Aracın enerjisini temin eden Liiyum pilleri 6 metrekarelik güneş enerjisi paneli ile şarj oluyor ve araç tam 4 saat boyunca saatte 90 ila 150 kilometre hız yapabiliyor.

Yarışta 17. oldu

Aracın bir önceki versiyonu Havin-1 iki yıl önce Avustralya’da düzenlenen güneş enerjili arabaların yarışında 17. oldu.

Washington Post gazetesi, projenin mali sponsorlerine değindiği raporunda, projeye 150 bin dolar tahsis edildiğini, ancak arabanın yarışlara katılması ve takımın Amerika seyahati, bu rakamı aşabileceğini kaydetti.

Araştırma takımı Başkanı Dr. Beytullah Ekberi, projenin İran’da temiz enerji kullanımını yaygınlaştırma yolunda önemli bir adım sayıldığını ve benzin tüketiminde önemli oranda düşüşe vesile olabileceğini belirtti.

Kaynak: turkish.farsnews.com/


İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

  1. teşekkürler çok güzel bir paylaşım

    YanıtlaSil
  2. Buypasa diye yeni bir site açılmış marka ürünleri ucuza satıyorlarmış bence mutlaka denemelisiniz. Buypasa.com adresinden siteyi ziyaret edebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top