0
Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği ülkelerindeki havalimanlarında tam vücut tarayıcılarının kullanılmasına karar verdi.Milletvekilleri güvenliğin artırılması için bu uygulamaya yeşil ışık yakarken, üye ülkelere bu teknolojiyi insan sağlığı için en zararsız şekilde uygulamaları çağrısında bulundu.

Kansere yol açan ın kullanımına karşı çıkan vekiller, yasaklı olan sıvı maddelerin de 2013 yılına dek uçaklara tekrar alınmasını talep ediyor.

Havaalanlarında güvenliği arttırmayı hedefleyen tam vücut tarayıcıları, silah, patlayıcı yada benzeri maddelerle ile güvenlik kontrolünden geçmeyi neredeyse imkansız hale getiriyor.

Vücudu çıplağa yakın olarak görüntüleyen yüksek teknolojili bu cihazlardan geçmek istemeyen yolcular, bu uygulamaya reddebilme hakkına sahip olacak.

Bilimadamları ise, bu yeni cihazların kanser riskini arttırdığı uyarısında bulunuyor.
Avrupa Birliği’ndeki havalimanlarında, bundan böyle vücudu çıplak gösteren tarayıcı cihazlardan (TSA Scanners) geçmek durumunda kalabilirsiniz.

Avrupa Parlamentosu vekilleri, Ulaşım Komisyonu’nda yaptığı çalışmalar sonucu güvenliğin artırılması için bu uygulamaya yeşil ışık yaktı. Vücut tarayıcı aletlerden geçmek istemeyen yolcular ise elle aramaya tabi tutulacak.

Avrupa Parlamentosu ulaşım komisyonu Metin raportörü Luis de Grandes Pascual şöyle konuştu:

“İnsan onuru güvence altına alınacak. Bilgiler ve görüntülerin saklanmaması için bunlar yok edilecek. Özel bilgilerin stok edilmesi için elimizde hiç bir cihaz bulunmuyor.”

Kansere yol açan iyonize ışınların kullanımına karşı çıkan vekiller, yasaklı olan sıvı maddelerin de 2013 yılına dek uçaklara tekrar alınmasını talep ediyor.

Ulaşım komisyonu’nda alınan bu kararın önümüzdeki günlerde Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nun gündemine gelmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: EuroNews

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top