0
Nüfus cüzdanınızı sakın kaybetmeyin !
Nüfus cüzdanını kaybetti hayatı karardı Manisa'nın Alaşehir ilçesinde geçimini ayakkabı boyacılığı ve hurdacılıkla sağlayan 
Nihat Savaş'ın hayatı, iki yıl önce kaybettiği nüfus cüzdanı nedeniyle alt üst oldu.

 ALAŞEHİR - Hüseyin Keskin Alaşehir'de iki yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden Savaş (39), ilçe Emniyet Müdürlüğüne giderek durumu yetkililere bildirdi ve 25 Mayıs 2007 tarihinde yeni nüfus cüzdanı aldı.

"Cüzdan sorununun" yenisini almasıyla sona erdiğini düşünen Savaş, hurda toplamak üzere 2008 yılının Ocak ayında gittiği Denizli'nin Güney ilçesinde kötü bir sürprizle karşılaştı.

Siverek Sulh Ceza Mahkemesi'nin 22 Kasım 2007 tarihli kararı uyarınca "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan hakkında tutuklama müzekkeresi olduğu gerekçesiyle Güney Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Savaş, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine gönderildi.

Savaş, Siverek'te Ramazan Çetiner'i 65 bin TL dolandırmakla suçlandığını öğrendi. Nüfus cüzdanını bulan kişilerin kendi adına bankada hesap açtıkları ve dolandırdıkları şahsın bu hesaba para yatırmasını sağladıkları anlaşılınca Savaş, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı.

AYNI SORUN YİNE KARŞISINA ÇIKTI

Yaşadığı tecrübenin şokunu üzerinden atmaya çalışan ve ilçesine çalışmak için dönen Savaş, Ürgüp Asliye Hukuk Mahkemesinden gelen davet zarfıyla ikinci şoku yaşadı.

Bu kez de Ürgüp'te yaşayan Kadriye Akçakaya'yı 65 bin 371 TL dolandırmakla suçlanan Savaş, uzun ve yorucu uğraşlar sonunda bir kez daha dolandırıcılığı kendisinin yapmadığını ispatladı.

AA muhabiriyle yaşadıklarını paylaşan Savaş, "nüfus cüzdanını kaybetmesinin bedelini ağır biçimde ödediğini" ve kendisini en çok başka davaların da gelme ihtimalinin korkuttuğunu söyledi.

Dolandırıcı ya da dolandırıcıların kendi kimliğiyle açılan hesabı kullandıklarını anlatan Savaş, "Paralar benim adıma olan hesaba yatırıldığı için mağdurlar şikayetçi olunca bedelini ben ödedim, hiçbir suçum yokken Güney ilçesinden apar topar tutuklanıp Siverek'e götürüldüm. Orada tutuksuz kaldığım için sevinirken bu kez de Ürgüp'ten gelen mahkeme davetiyle ikinci şoka uğradım, daha kaç kişi dolandırıldı bilmiyorum" dedi.

Aynı şeyin tekrarlanması ve sürecin yeniden yaşanmasından endişe ettiğini ifade eden Savaş, şöyle konuştu: "Yaşadıklarım sonucunda ruh ve beden sağlığımı kaybettim.
Toplum içine çıkmaktan utanır oldum. Köydeki evimi satmak zorunda kaldım.
Şimdi Buldan ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapmaya çalışıyorum. Bir an önce gerçek suçluların bulunup yargıya hesap vermelerini istiyorum."
Belde Gazetesi

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top