0
Sonunda bu da oldu. Türkiye genelinde 500 noktayla, en çok satış yapan iç giyim markalarından Laura Baresse il il, şehir şehir kadınların memelerini inceledi ve Türkiye’nin sutyen haritasını çıkardı.

HAVALAR ISINIYOR MEMELER BÜYÜYOR

Yaptığımız araştırmalar sonucunda bunun birden fazla nedeni olduğunu gördük. Daha iyi beslenme, hormonlu yiyeceklerin ve kimyasal ürünlerin kullanımının artması çok önemli bir neden. Daha iyi besleniyoruz ama daha doğal beslenmiyoruz. Aldığımız kalori miktarı artıyor ama ne yazık ki hormonlu yiyecekler nedeniyle vücut yapısında da, meme yapısında da büyümenin arttığı görülüyor. Meme yapısı vücut yapısında daha fazla gelişiyor. Havaların ısınması da memelerin büyümesine bir etken. Ve son olarak estetik ameliyatlardaki artışı büyüme nedenleri arasında sayabiliriz. Artık kadınlar korkusuzca ve sıklıkla silikon yaptırıyorlar.


10 YIL ÖNCE TÜRK KADINININ MEMELERİ DAHA KÜÇÜKTÜ

Bundan 10 yıl öncesiyle kıyaslandığında Türk kadınının meme ölçüsü küçük ve normal olarak tanımlanıyordu. O zamanlar kadınların omuz yapısı daha dar, bel çevresi daha inceydi. Boyları daha kısaydı. Kadınlarımız daha zayıftı. Bugün meme ölçüleri "küçük ve normal meme"den, "normal ve büyük meme"ye geçmiş durumda. Çok rahat bir şekilde Türkiye’nin memelerinin büyüdüğünü söyleyebiliriz.




ERKEN ERGENLİK YÜZÜNDEN SUTYEN KULLANIM YAŞI 12’LERE DÜŞTÜ

Sutyen kullanım yaşı 10 yıl önce daha büyüktü. Kadınlar sutyen kullanmaya 14-15 yaşında başlardı. Son dönemlerde kız çocuklarında daha sık görülmeye başlanan erken ergenlik, sutyen kullanım yaşını da daha erkene çekmiş durumda. Genç kızlar daha farklı ve renkli sutyenler kullanmayı tercih ediyorlar. Ve sutyen kullanmaya 11-12 yaşında başlıyorlar.


ERKEKLER KADINLARINA ÇAMAŞIR ALIYOR

10 yıl önce kadınlar iç giyime çok önem vermediği için 5 bedende üretim yapılırdı. Şimdi üretim 12 ayrı beden var ve her bedende farklı ölçülerde üretim yapılıyor. 10 yıl önce erkekler  eşlerine, kız arkadaşlarına ya da sevgililerine iç giyim ürünü almakta zorlanırdı. Alışveriş merkezlerindeki artışla birlikte bu da değişmeye başladı. Sokak mağazalarında hálá kolay değil ama AVM’lerde erkekler alışveriş yapabiliyor.

 





DÜNYADAKİ DURUM

Ortadoğu: Orta ve büyük meme

Asya ve Uzakdoğu: Çok küçük ve küçük meme

Avrupa Sahil: Orta ve iri meme

Orta ve Kuzey Avrupa: İri, büyük ve çok büyük meme

Türkiye: Normal ve büyük meme

 




BÖLGELERE GÖRE MEME HARİTASI VE SUTYEN KULLANIM ŞEKİLLERİ

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Fantazi ürünlere bayılıyorlar

İklimden ve anatomik yapıdan kaynaklanan iri ve büyük meme ölçüsüne sahip. Burada büyük meme ölçüsü sarkmaya meyilli. İklim koşullarından dolayı pamuklu/kotondan yapılma ürünleri bu bölge için üretiyoruz. Sarkmaya meyilli olduğu için toparlayıcı modellere, memeyi iyi saran tasarımlara önem veriliyor. Güneydoğulular günlük kullanımda klasik modelleri tercih ediyorlar. Günlük kullanılan sutyenlerin dışında özel ve fantezi ürünlere ilgi çok fazla. Hatta Türkiye genelinde en fazla bu bölgeden talep geliyor.




DOĞU ANADOLU

Orta ve iri boy meme yapısı

Klasik ve fonksiyonel ürünler tercih ediliyor. Orta ve iri boy meme yapısı var. Vücut yapıları da diğer bölgelere oranla iri ve geniş



 

EGE-AKDENİZ

                                                                                                                                           

Ege ve Akdeniz kadınının meme ölçüsü orta ve iri. Yeniliğe açıklar. Sade, daha hafif ve askısız modeller tercih ediliyor. Kıyafetiyle uyumlu olmaya daha fazla özen gösteriyor. İç giyimi dış giyimin bir parçası olarak görebiliyor. İklim sıcak olduğu için sutyen kullanmamayı da tercih edebiliyor.





MARMARA-TRAKYA

Yanlış yapıyorlar yatarken sutyen kullanıyorlar

Trakyalı kadınların vücut yapıları zayıf. Meme yapıları küçük. Fonksiyona önem veriyorlar. Bu bölgede daha dolgulu ürünler tercih ediliyor. Kış aylarında renkli, yaz aylarında ise klasik renkler tercih ediliyor. Marmara Bölgesi kadınlarının memeleri orta ve iri. Onlar için sutyen olmazsa olmaz. Ancak büyük bir yanlış yapıyorlar, yatarken bile sutyen kullanıyorlar.

 

KARADENİZ

Her tür meme var


Bölge farklı etnik yapının ya da ırksal özelliklerin (Rus, Gürcü, Türk...) bir arada olduğu bir yerleşim birimi. O nedenle çok farklı özellikler görülebiliyor. Her beden ve meme yapısına rastlamak mümkün.



İÇ ANADOLU

Türkiye ortalamasını yansıtıyor


İç Anadolu kadınları meme yapısı olarak Türkiye’nin ortalamasını gösteriyor. Orta boy meme yapısı hakim. Günlük kullanımda rahat modeller tercih ediliyor. Renkler de klasik. Buna karşın özel kullanımlar için fantezi ürünler Güneydoğu’dan sonra en fazla İç Anadolu’da talep görüyor.

Haber Türk





 

 

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top