0
“Doğru bilgiyi, sevgiyle, hoşgörüyle, içsel barışla, saygıyla, tutkuyla, keyifle, keşifle, farkındalıkla, neşeyle, anda olmakla harmanladığımızda ortaya çıkan duygunun adı orgazmdır” diyen Psikolojik Danışman ve Cinsel Terapist Dolunay Kadıoğlu, kadın ve erkeklere bu konuda önemli bilgiler verdi.

Kadın orgazmı; bazı kadınlar için hayal, bazı kadınlar için zar zor olan, bazı kadınlar için Kaf Dağı’nın ardında, bazıları için mecburen taklidi yapılan, bazıları için ise adı bile bilinmeyen, cinsel keyif yaşanan en üst düzey duygu, cinsel rahatlamanın adı…

Kadınlar için Orgazm Olmak Daha Kolay

Kadın için orgazm olmak kolaydır çünkü kadın bedeni fizyolojik olarak buna uygun tasarlanmış ve de erkeğe göre kat be kat daha fazla keyif alabilir. Zor olan ne derseniz? Kadının kendini, bedenini keşfetmesi, sorular sorması, cinselliği yaşama hakkına sahip çıkması ve bunu talep etmesi, uyumlu bir ilişki… İşte zor olan bunlar.

Orgazm sorunlarının kökeninde çoğunlukla abartılı beklentiler, yanlış bilgiler, cinsel eşle ilgili iletişim sorunu ya da erken boşalma sorunu yatabilir. Bazen erkekler eşlerinin orgazm olmasını, onun da bu duyguyu yaşaması adına ya da eşini orgazma ulaştırarak erkekliğini kanıtlayabilmek adına çok isterler. Ve bu durumu çoğunlukla “Eşimin orgazm sorunu var, o orgazm olamıyor” şeklinde bize aktarırlar.

Kadın ve Erkek Orgazmı Arasındaki Farklar

Çoğunlukla kadının orgazm olabilmesi için ön sevişme süresinin yeterince uzun ve doyurucu olması gerekir. Eğer bu yapılamıyorsa cinsel birleşmede ereksiyon kontrolünün erkekte olması ve önce kadının sonra erkeğin orgazm olması, kadının vajinal orgazmı için önemlidir. İki tarafın da fizyolojik ve psikolojik olarak birbirlerini iyi tanımaları karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardım edecektir.

Kadınlar dokunmaktan hoşlanırlar ve dokunulmaya erkeklere göre daha önem verirler. Aslında dokunulmaktan erkekler de hoşlanır ama bu pek alıştıkları bir şey değildir. Ön sevişme süresinin uzunluğu ise ne yazık ki pek çok erkeği sıkabilir ya da pek çok erkeğe gereksiz görünebilir. Çoğunlukla erkekler sonuç, kadınlar süreç odaklıdır.

Cinselliği Birlikte Keşfetmek Gerekir

Eşlerin birbirlerine doyasıya dokunmaları ve birbirleriyle cinsel birleşme haricinde de zaman geçirmeleri, eşler arasındaki pek çok sorunu giderecektir. Hoşlandıkları ve hoşlanmadıkları şeyleri konuşmaları ve cinselliği birlikte keşfetmeleri…






Cinsel Keyif, Beş Duyunun Katkısıyla Yaşanır

Kadın ve erkeğin orgazm sürecinde beş duyunun katkısı yadsınamaz; görme, işitme, koku, dokunmak ve tat almak. Cinsel keyif, beş duyunun katkısıyla yaşanır. Eğer eşlerden biri sevişme sırasında sesten hoşlanmıyor diğeri ise ses çıkartmadan cinsel uyarıları devam ettiremiyorsa, ya da kötü koku (diş, ter gibi…) eşlerden birini çok rahatsız ediyorsa diğeri umursamıyorsa, buna benzer pek çok örnek orgazm sorunu tetikleyecektir.

Orgazm Taklidi

Bu sorunda erkeği mutlu ekmek için izlediği filmlerden öğrendiği kadarıyla orgazm taklidi yapan kadınların durumu var. Aslına bakarsanız taklit yapmak iyi bir şey, neden mi? Bilinçaltı, çıkarılan seslerin, yapılan hareketlerin gerçek olup olmadığını bilmez. Taklidi, şakayı, gerçek algılar. Ve bir şeyin taklidini yaparken bile öğrenebilir insan. Bu nedenle de her taklit bir gün gerçek olabilir. Yani umut var. Tabii ki eşlerine taklit yaptıklarını söylemezlerse!
http://www.hurriyetaile.com/saglik/cinsellik/orgazm-olmak-kim-icin-daha-kolay_9954.html

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top