1

 
Hep erkeklerin çapkınlığından söz edilir dillere düşmüş bir kere, oysa kadınlarda erkekler kadar çapkındır. Pek çok evliliği bitirmiştir çapkınlık, tabiki bu yere zamana ekonomik duruma görede değişmekte. Çapkın erkekler hep bir bahane bulur neticede hiç birşey sebebsiz değildir. Aslında bana göre korkulması gereken bekar çıpkınlardır, sorumsuzdur hiç bir engelleri yoktur. Bugün tanıştıştıklarıyla yarın olmaya bilirler, başına buyrukturlar. En küçük bir şeyde terk edebilirler onları bağlayan hiç bir nedende yoktur.
Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalara göre çapkınlık beyin den kaynaklı Bilimsel araştırmalarda çapkınlığın beyin fonksiyonlarıyla ilişkili olduğu ortaya konmuş.
Beynin merkezinde bulunan D1 (dopamin 1) ve D2 (dopamin 2) reseptörlerinin çalışma şekillerinin kadın-erkek ilişkisinde büyük rol oynadığını belirten Reem Nöroloji Merkezi kurucu ve doktorlarından Mehmet Yavuz, çapkınlık ve beyin fonksiyonları arasındaki bu ilişkiyi bakın nasıl anlatıyor.

İlişkide beyin fonksiyonları büyük rol oynuyor.  Yaşanan çevre, kültürel ve  psikolojik fonksiyonlar hatta genler çapkınlık için sebep gösterilebiliyor. Oysaki bilimsel çalışmalar çok daha farklı bir sonucu ortaya koyuyor ve çapkınlığın bir beyin hastalığı olabileceğini söylüyor. İşte bu düşünceyi savunan uzmanlardan Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, çapkınlığın bir beyin hastalığı olabileceğini, beyin merkezindeki reseptörlerin ilişkideki etkisini önemle vurguluyor.
“Reseptörler” ile “sadakat” arasındaki bağlantıyı vurgulayan Dr. Yavuz bu durumda “Çapkınlık bir beyin hastalığı mıdır?” sorusu üzerinde durulması gerektiğini belirtiyor ve ekliyor, “Çok eşli erkeklerde D1 reseptörlerinin aşırı çalıştığını, hovarda, bir kadından diğerine koşan ve sürekli kadın değiştiren erkeklerde ise D1’in aşırı etkisizliğini ifade edebiliriz.”

Bu durumun erkekler kadar kadınlar için de geçerli olduğunu belirten Dr. Mehmet Yavuz, D1 reseptörünün iyi çalışmasının şart olduğuna da vurgu yapıyor.

Birçok rahatsızlığın tedavisinde başvurulan yöntem TMS, D1 ve D2 reseptörleri uyarabiliyor…
İtalyan ve Alman bilim adamlarının yaptıkları bir araştırmaya göre (ki, bu araştırma İstanbul’daki son Avrupa Nörofizyoloji Kongresi’nde bildirilmiştir) beyindeki Nucleus Accumbens bölgesinin TMS ile uyarılması cinsel gücü artırarak manyetik viagra etkisi yapıyor. 

Bunlar bilimsel açıklamalar birde yaradılış gerçeği var her şeye bir kulp takanlar çapkınlıktan sonra ben hastayım deyip kıvırmayada kalmasınlar.  :)

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top