0

İBRETLİK GÖRÜNTÜLER ! .. İlkkez bu görüntüleri görecek ve çanakkale destanına verdiğimiz değeri görünce üzüleceksiniz. 

 Anıtları dikiyoruz büyük törenlerle açıyoruz, birde üstüne yazdıkmı niye diktiğimizi iş bitti sanıyoruz, oysa ilkşehitler anıtının hemen yanı başında dibinde tarihe şahitlik etmiş, bu vatanı kurtarmak için çatlayana kadar ateş etmiş, kimbilir o topun yanında kaç mehmetçik şehit olmuş gerçek tarihi anıtı, tarihin içinden gelen onlara şahit olmuş, şahiti toprakların içine gömmüş gözlerden kaybetmişiz, yazıklar olsun diyorum. Üstteki top toprağa gömülmüş ilk şehitler anıtının hemen dibinde ve yiğit gelipte onu gerekli olan yerine görsünler görsünlerde ibret alsınlar dememiş. Dostlar görsün gurur duysun, düşmanlar görsünde korsun dememiş, öylece kaderine çürümeye toprağın içine kaybolsun diye bırakılmış.
Çanakkale seddülbahir köyü ilk şehitler anıtı

Seddülbahir kalesinin girişi önünde 1914 yılında ilk şehitlerimizi verdik. İlginç olansa kalenin girişi örülmüş, içi harap girişte ilk şehitlerin bulundugu yer yalnızlığına terk edilmiş. 


Seddülbahir kalesinin kapısının önünde Kasım 1914' te düşman gemilerinden yapılan top atışlarında şehadete eren ilk savaş şehitlerinin can verdikleri yeri görünce, öyle garip mahzun durumuna anlam veremiyeceksiniz. Dikilen kitabe eskimiş bir kırık mezartaşı hepsi bu.. Kitabe kimbilir kaç yıllık kim yapmış bilinmiyor bayağı eski yazılar silinmiş . 

 Burası Seddülbahir kalesinin girişi örülerek kapısı kapatılmış, kapının yanında bir kırık mezar taşı ve bir kitabe. O kırık mezar taşını bir alıp gitse, sadece kitabe kalacak.
Seddülbahir kalesinin içi harap virane, Bizanstan kalan surları kaleleri onaranlar böyle çok özel bir yerdeki kalenin yıkılmasına nasıl göz yumuyor aklım ermiyor.




Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top