2



Eşinin sperm bankasından hamile kalarak doğum yaptığını yıllar sonra öğrenen öfkeli koca, hesap sormak için KKTC’ye geldi ve tüb bebek merkezini bastı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) zaman zaman tartışma konusu olan ve skandallarla adından söz ettiren tüp bebek uygulamalarında kamuoyunda çok konuşulacak yeni bir vaka daha eklendi. Türkiye’de yaşayan ve çocuk sahibi olamayan isminin baş harfleri E.S olan bir kadının eşinden habersiz olarak Gazimağusa’da Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi’nde yapılan uygulama ile sperm bankasından hamile kaldığı iddia edildi. 2006 yılında tüp bebek yöntemi ile hamile kalıp çocuk doğuran E.S’nin eşinin, yıllar sonra durumu öğrenince, hesap sormak için KKTC’deki tüp bebek merkezine geldiği ileri sürüldü.
ÇAREYİ KKTC’DE ARADI
İddialara göre, çocuk sahibi olamayan E.S, 2006'da Türkiye’den kalkıp KKTC’ye geldi. O zamanlar 33 şimdi ise 40 yaşında olan E.S, Gazimağusa’da faaliyet gösteren Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi'nin kapısını çaldı. E.S, Dr. Halil T’nin yönettiği ve Türkiye’de yasalara aykırı olan “çiftler dışında sperm- yumurtalık sevki” yöntemi ile hamile kaldı.
HABERİ YOKTU
Tüp bebek yöntemi uygulanmadan önce bu yöntemle çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin karşılıklı rıza göstermesi şart koşulurken, E.S’ye yapılan uygulamadan eşi S.S’nin haberinin olmadığı ileri sürüldü. Başka bir iddiaya göre,yıllar sonra eşinin sperm bankasından hamile kaldığını öğrenen S.S, soluğu KKTC’de aldı
KIZGIN KOCA DOKTOR KAPISINA DAYANDI
Kuzey Kıbrıs’a 5 gün önce geldiği ve Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi'ne giderek doktorlara hesap sorduğu iddia edilen S.S’nin daha sonra izni alınmadan eşine tüp bebek uygulaması yapıldığı iddiasıyla polise başvurduğu ileri sürüldü.
DOKTORA YASAL İŞLEM
Şikayet üzerine, Doktor Halil T’nin hakkında Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik, Özel Dispanser ve Özel Muayenehaneler yasasına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle yasal işlem başlatıldı.
TÜRKİYE’DE YASAK
Türkiye’de başkalarının sperm veya yumurtası ile tüp bebek yapan ve yaptıranlara ağır hapis cezası uygulanması öngörülürken, 2009 yılında hazırlanan tüzükle bu yasak Kuzey Kıbrıs’ta da uygulamaya kondu.
TÜZÜKLE YASAKLANDI:
Bakanlar Kurulu, Özel Hastane, Özel Klinik, Özel Dispanser ve Özel Muayenehaneler Yasası’nın, 20. Maddesine dayanarak ‘Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri Tüzüğü’ hazırladı. 26 Ağustos 2009 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tüzükleKKTC ve üçüncü ülke vatandaşlarında kullanılması amacı ile Bakanlıkça ithal izin verilecek sertifikalı yabancı donör spermi ve yumurtasının TC vatandaşlarında kullanması yasaklandı.
kaynak: haberkibris.com



İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

  1. I think that is one of the most important info for me.
    And i am satisfied studying your article. But should remark on some general issues, The web site style is
    wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers
    Feel free to surf my homepage - football transfer news twitter

    YanıtlaSil
  2. kibris gece hayati ile ilgili hersey www.gabareler.com sitesinde

    YanıtlaSil

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top