0

ABD'de bir damla alkol almadan sarhoş olan adamın midesinin, bir maya türü sayesinde kendi kendine etanol ürettiği ortaya çıktı.


Amerikalı doktorlar bir damla bile alkol içmeden sarhoş olan bir adam buldu. 61 yaşındaki Teksaslı adamın midesi kendi kendine etanol üretiyordu. Kanında 0.37 alkol çıkan adamın, alkol tüketmediği iddiası dikkate alındığında daha da şaşırtıcı olan baş dönmesi ve buna bağlı tökezleme görülmesiydi.

DOKTORLAR ŞAŞKIN
Hastanenin gastroenterologu ve başhemşiresi bu konuyu araştırmaya karar verip, adamı karbonhidrat açısından zengin ve alkolden kesinlikle yoksun bir diyetle 24 saat boyunca bir odada tuttu. Gün boyunca karbonhidrattan zengin beslendi, alkole ulaşma imkânı da yoktu ama adamın etanol içeriği ikinci gün sonunda yüzde 0.12 artmaya devam etti. Adamın "otomatik birahane sendromuna" yakalandığı tespit edildi. Yedikleri midesine yerleşen ve tomurcuklanan bir maya türü sayesinde alkol etkisi yapıyordu. Hastanın makarna, ekmek yediğinde veya bir soda içtiğinde şekerin etanola dönüştüğünü açıklayan doktorlar, yeme alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kaldı. Sadece et ve balık, kümes hayvanları yiyebilir ve ama tavuk, patates, domates ve soya yasak. Meyve (narenciye hariç) ve fındık (fıstık hariç), şeker ilavesiz meyve suları, bitkisel çaya izin veriliyor.
milliyet




Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top