0

SORU: İnternetteki penis büyütücü haplar işe yarar mı?

20 yaşındayım. İnternet reklamlarında ve cinsel sağlık ürünlerinin satıldığı dükkanlarda penis büyütücü ilaçlar var. Bunlar gerçekten işe yarar mı?
CEVAP Ağızdan alınan hiçbir ilaç, besin ve madde bir erişkindeki penis boyunu büyütmeyecektir. Bu gibi bilimsel olmayan, aldatmaya yönelik reklamlara inanmayınız.


SORU: Faydalı olur mu?

22 yaşındayım. Cinsel organımı büyütmek istiyorum. Bunun için seks shopların reklamlarında bazı ürünler gördüm. “Dünya Sağlık Örgütü, 1 ayda 5 santim falan büyütür” diye garanti veriyorlar. Bu ürünlerden alsam faydası olur mu?
CEVAP Bu ürünlerin hiçbiri penisinizi büyütmez, en ufak bir fark dahi olmaz, hatta bunlardan zarar dahi görebilirsiniz. Dünya Sağlık Örgütü gibi ciddi bir kuruluş da bu ve benzeri hiçbir ürünü tavsiye etmemiştir. Hoşunuza giden veya işinize gelen her şeye inanmayın, bilimsel gerçekleri uzmanlara sorarak öğrenin.


İçindeki önemli

Cinsel ilişki sırasında erkekten gelen meni miktarı çok önemli değil. Burada asıl önemli olan meninin içindeki kromozom ve hareketli spermlerin olması. Çünkü kadının hamileliğini sağlayan bu spermler. Meni fazlasının ilişki sonrası dışarı çıkması normal bir durum

SORU: Meniler geri geliyor

29 yaşındayım. Eşimle ilişkiye girdikten sonra boşalıyorum ama meniler geri geliyor. Bunun sebebi nedir? Bir hastalık olabilir mi? Ya da bu normal bir şey mi? Çocuk olabilmesi için meni miktarı ne kadar olmalıdır? Anne rahmine ne kadar meni giderse çocuk olur? Acaba fazlası mı dışarı çıkıyor?
 CEVAP Hamileliği sağlayan meni miktarı değil içindeki normalin yarı sayısında kromozom içeren ve hareketli olan sperm yani döl hücreleridir. Normal menide 1 cc’de en az 20 milyon, ortalama 40-60 milyon sperm hücresi olur. Bunların en az yarısının ileriye doğru hareketli olması beklenir. Ayrıca bu hücrelerin yapısal özellikleri ve kromozomal içerikleri de hamilelik sağlamakta önem taşır. Meninin fazlasının özellikle kadın ilişki sonrası ayağa da kalkarsa yerçekimi ile dışarı gelmesi normal bir durumdur.

SORU: Oğlumun tek testisi gelişmedi, ameliyat oldu

Oğlum 8 yaşında. 7 yaşındayken testislerinin torbada olmadığı anlaşıldı. Geçen yıl inmemiş testis için ameliyat yapıldı. Birkaç ay önce sağ testisinin gelişmediğini fark ettim. Doktor “Her iki ayda bir kontrole gelip, gelişimini takip edeceğiz. Gelişme çağındaki bir çocuğa hormon veremeyiz” dedi. Benim bu konuda ne yapmam gerekiyor?
CEVAP Testislerin torbaya inmemesi gelişmelerinin bozulmasına, sperm üretememelerine, kısırlık ve bazen testis tümörü gelişimine neden olabilir. Eğer çocuğunuzun testisi torbasında değilse en geç 1 yaşına dek ameliyatını yaptırmanız gerekmektedir. Daha geç kalınması vücut ısısı ile testislerin bozulmasına ve ileride ergenlikte sperm üretimlerinin bozulmasına neden olur. Sizin çocuğunuzun testisleri geç de olsa torbaya indirilmiş. Artık durumu takip etmekten başka yapılması gereken bir şey bulunmamakta. Ergenlik döneminde üroloji uzmanı ve iç hastalıkları, endokrinoloji uzmanı tarafından takibi uygundur.


Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Posta gazetesi yazarı
17 Kasım 2015
posta.com.tr




İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top