0

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde önceki gece yaşanan kanlı saldırının ardından şehit aileleri, devlete kurşun sıkanlar ve destek verenlerin idamla cezalandırılması hükmünün yeni anayasaya konulmasını istedi. Şehit aileleri, "Şu anki cezalar caydırıcı değil. Net adımlar atılsın" dedi.

 

 

MÜRSEL KARADENİZ / İSTANBUL - ANKARA

Bitlis'te önceki gün 5 polis ve 3 vatandaşın şehit olduğu hain saldırının acısı dinmeden Hakkari'nin Çukurca İlçesinde çıkan çatışmada 24 askerimizin şehit olmasına tepkiler artıyor. Şehit haberlerinin duyulmasının ardından yurdun 4 bir yanında protesto gösterileri yaşanırken en sert tepki ise şehit ailelerinden geldi. Şehit aileleri, terör eylemlerine katılan ve onlara yardım edenlern idamla cezalandırılmasını istedi.
CAYDIRICI GÜÇ YOK
Bir şehit çocuğu olarak aynı kaderi yaşadığı arkadaşlarının sesini, acılarını 12 yıldır dinlediğini belirten Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner idam yasasının bir an önce tekrar çıkarılmasını istediklerini söyledi. Devletin bütün yetkililerine çağrıda bulunan Güner, "Bu ülkenin huzurunu bozan polisine, askerine kurşun sıkan, masum vatandaşını katleden hainler, bu devletin ekmeğini yiyorlar. Belirli bir zaman sonra dışarı çıkıyorlar, yine o pis eylemlerine ve kan kan akıtmaya devam ediyorlar. Binlerce evladımız babasız, anneler ise evlatsız kalıyor. Onun için yeni anayasamızda özellikle sayın başbakanımızdan ve bu anayasayı hazırlayan komisyon üyelerinden rica ediyoruz. İdam yasasının geri getirilmesini ve ülkenin huzurunu bozanların Türk milletinin huzurunda cezalandırılmasını istiyoruz. Aksi taktirde PKK terör örgütü ve yandaşlarının kanlı tür eylemleri devam edecektir. Çünkü onları caydırıcı bir güç yoktur"şeklinde konuştu. 



ÖNCE ÖCALAN CEZALANDIRILSIN
Saldırıların sona ermesi için terör cezaların caydırıcı olması gerektiğini ifade eden Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ŞAD-DER) Başkanı Şencan Bayramoğlu, şehit aileleri olarak idam yasasının derhal geri getirilmesini istediklerini söyledi. Bayramoğlu, "Başta Abdullah Öcalan olmak üzere bu tür suçlarda idam cezası uygulanmalı. Öcalan'ın şu an itibariyle de hücreye konulmasını istiyoruz bu şekilde bir ada da bulunmasına önemli biri gibi muamele edilmesine ve önemsenmesine karşıyız" dedi.
UTANSINLAR
İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan ise tepkisini idam yasasını kaldıranlara yöneltti. İdam cezasını kaldıranların utanması gerektiğini belirten Alphan şöyle konuştu: "PKK elebaşı Öcalan yakalandığı zaman idam edilseydi çoktan unutulup gidilecekti ve olaylar bu boyuta ulaşmamış olacaktı. Madem idamı kaldıracaksınız bari terörist başını idam edin sonra kaldırın. Yeni anayasaya mutlaka idam cezası konulmalıdır. Türkiye'yi yönetenlerden özellikle yaşanan acıları göz önünde bulundurarak bu devlete kurşun sıkanların idamla cezalandırılması hükmünü anayasaya koymalarını istiyoruz." Kayseri Hükümet meydanı'nda toplanan şehit yakınları ise "Eli kanlı terör örgütü mensupları cezalandırılsın İdam istiyoruz" dediler.

Şehit yakınları Atalay ile görüştü
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, şehit yakını ve gaziyi kabul etti. Hakkâri Çukurca'daki hain saldırılara Başbakanlık Merkez Bina önünde tepki gösteren gazi ve şehit yakınları buradran ayrılmadılar. Şehit yakınları vce gaziler, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından kabul edildi. Atalay grup ile bir süre görüştü. 
http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=20.10.2011&i=346465

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top