0





Dünyamızın büyük bir hızla kirlendiği bu günlerde, bilim adamları ve dünyamızı bu kirlilikten kurtarmak isteyen insanlar çeşitli arayışlara girdiler, bu arayışlara girerkende en önemli engel maliyet oldu. Daha ucuza daha temiz enerji için çalışmalar başladı.
Otomobillerin egzozlarından, fabrikaların bacalarından çıkan zararlı gazlar  bazı zehirli maddeler taşıyor.
Fosil yakıt kullanımı, dünyamızın giderek kirlenmesine sebep oluyor. Küresel ısınma ve ilkim değişikliği gibi doğal dengeyi bozan birçok problem oluştuğunu biliyoruz.
Bazı ülkeler dışa bağımlılığı azaltmak ve kendi enerjilerini sağlamak için bu projelere destek vermekte.
En iyi doğal enerji güneş olarak bilim adamları ve daha temiz dünya için insanlar gözlerini güneşe dikti.
Güneşi bir enerji kaynağı olarak kullanmanın her şeyden önce 2 temel nedeni vardır: Düşük maliyet, temiz çevre. Enerji tasarrufu sağlayan güneşin kullanıcı sayısı her yıl artmaktadır.

Güneş enerjisinin başlıca avantajları şunlardır:

Daha ekonomik ve daha çevreci bir enerji türüdür.
Çok uzun süre kullanılabilen bir enerjidir.
Güneşin olduğu her yerde kullanılabilir. (Ekstra taşıma vb. maliyetlere gerek yoktur.)
Basit bir kurulumları vardır, diğer enerji sistemleri gibi karmaşık değillerdir.
Doğa bir enerji kaynağı olduğu için sağlıklıdır. (İçme suları ve güneş ocaklarında pişirilen yemekler vardır.)
Günısı dediğimiz güneş enerjisiyle üretilen suyun, cilt ve saç için de son derece sağlıklı olduğu test edilmiştir.
Doğalgaz, petrol gibi enerji kaynaklarında yaşanan krizler burada yaşanmaz! Çünkü güneş enerjisi dışa bağımlılığı olmayan bir enerji türüdür.
Bakım ve onarım masrafları da diğer türlere göre çok daha düşüktür.

Güneş enerjisiyle ampüllerimizi, lambalarımızı yakalım.
Şimdi sizlere basit evinizde biraz kafa yorarak yapacağınız güneş enerjisiyle çok ucuza maliyeti olan güneş pilleriyle enerji üretmeyi videolarla sunacağız.




BU videoda boş kola kutularıyla güneş enerjisinin nasıl üretildiğini göreceksiniz.


Kola kutusuyla güneş enerjisi üreten şirketin linki http://cansolair.com/index.php

Güneş enerjisi elektrik üretimi yapmak için alternatif enerji kaynaklarından biri olarak karşımıza çıkmakta. Tükenmeyen enerji sınıfında yer alan güneş enerjisi, özel kurulan sistemler sayesinde elektrik enerjisinin elde edilmesini sağlamaktadır. Güneş enerjisi sistemleri içerisinde güneş panelleri bulunmaktadır ve alınan enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi ilk olarak bu panellerden başlamaktadır.

Güneş enerjisi ile nasıl elektrik üretilir?

Güneş enerjisi ile elektrik üretimi gerçekleştirmek için yapılması gereken güneş paneli sistemlerinin kurulmasıdır. Güneş panelleri içerisinde yer alan güneş hücreleri gelen enerjinin soğurulmasını sağlamakta ve soğurulan enerji sistemin belirli kısımlarından geçerek jeneratöre iletilmektedir. Soğurma ne demek diye soracak olanlar için; bu işlemin ışık enerjisinin belirli oranda emilmesi anlamına geldiğini söylemeden geçmeyelim.

Güneş enerjisi ile verimli bir elektrik üretimi gerçekleştirmek için dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bunlardan ilki güneş panellerinin güneşe belirli bir açı ile doğrultulmasıdır. Çünkü panellerinin açısı verimlilik bakımından önemli bir noktada bulunmaktadır. Yanlış bir açı ile güneşe yönlendirilen güneş panellerinden istenen oranda elektrik enerjisi elde etmek pek de mümkün değildir. Yapılan istatiksel çalışmalara göre ülkemizde kurulmak istenen bir güneş enerjisi sisteminde yer alan güneş panellerinin 60 derecelik açılar ile güneşe bakması gerekmektedir. Ülkemiz, ekvator çizgisinin hemen üzerinde 36 – 42 kuzey paralelleri ve 26-45 doğu meridyenleri koordinatlarında yer aldığı için güneş panellerinin 60 derecelik açılar ile konuşlandırılması en ideal ölçü olarak görülmüştür.

Güneş enerjisi sistemleri, yenilenebilir enerji kaynakları için verilebilecek en önemli örneklerden biridir. Bu sistemler sayesinde bir aile günlük elektrik enerjisi ihtiyacını rahatça karşılayabilmekte ve sistemler içerisinde ortalama 6 – 20 güneş paneli bulundurması yeterli olmaktadır. Bu yüzden güneş enerjisi ile elektrik üretimi yapmak isteyenler, herhangi bir zorluk yaşamadan sistemlerini kurabilmekte ve ardından oldukça kolay bir şekilde elektrik üretimi gerçekleştirebilmektedir.

Güneş enerjisiyle çalışan yüzen saray




http://www.yankodesign.com/2012/05/29/floating-island-on-the-move/

İlgili Aramalar:

Yorum Gönder Blogger

DİKKAT!
İfadeler şekiller, jpg, gif, png,bmp formatlarında resim, foto, video, müzik ekliyebilirsiniz.Resim eklemek için-- [img] resim linki [/img] // Müzik eklemek için :-- [nct]Müzik linki [/nct] Youtube Video ekleme:-- [youtube] Youtube Video Link [/youtube] Link kapanış kutucukların arasına boşluk bırakın
***KÜFÜR HAKARET İÇEREN YORUMLAR SİLİNECEKTİR***
Gülen ifade eklemek için işaretleri kullanın
:) (: :)) :(( =)) =D> :D :P :-O :-? :-SS :-t [-( @-) b-(

 
Top